Informatie

De twintigste  editie van de Twentse Hippische Meerdaagse 2013  in Markelo.

Voor de paardensportliefhebbers, en dan speciaal de ruiters en menners, wordt in Markelo een bijzonder evenement aangeboden. Van 10 tot en met 12 mei aanstaande kunnen ruiters en menners in kleine groepjes door het prachtige landschap rond Markelo ”de Hof van Twente” trekken  in tochten van gemiddeld 25 km per dag.

Deze hippische meerdaagse wordt wegens groot succes voor de twintigste achtereenvolgende jaar gehouden en is in paardensportkringen een ware bekendheid geworden.
De editie van 2013 is gepland zoals elk jaar op de vrijdag, zaterdag en zondag na Hemelvaart.

Drie dagen lang zijn dankzij de medewerking van allerlei instanties en landeigenaren trajecten uitgezet die voeren over terreinen die normaal gesproken (zelfs voor wandelaars) gesloten zijn. Bijzondere fraaie plekken in Twente, zoals de bossen rond de kastelen bij Weldam, Ampsen, Verwolde en Diepenheim maken geregeld deel uit van de routes. De routes voor dit jaar zijn nog niet definitief maar het routecomite zal zeker hun uiterste best doen om de deelnemers weer van de prachtige omgeving rondom en in Markelo, te laten genieten.

De Schipbeek

Deelnemers kunnen elke dag starten tussen 10 en 11.30 uur vanaf het Ruitersportcentrum aan de Potdijk 1 in Markelo. Het secretariaat is vanaf 9 uur aanwezig waar men zich kan inschrijven en de startkaarten in ontvangst kan nemen. Voor informatie over deelname, overnachting- en stallingmogelijkheden kan men contact opnemen met het

Organisatiebureau van de Stichting Hippische Meerdaagse,
Loosboersstraat 33
7475 BN MARKELO
telnr: 0547-363972

Of per e-mail: infomeerdaagse@hippischmarkelo.nl

Ook kunt op de website van de VVV van Markelo veel informatie vinden betreffende overnachtingsmogelijkheden. Voor stallingsruimte hebben wij vele mogelijkheden. Het secretariaat vertelt u er graag meer over.