Nieuws

De activiteitenkalender 2015 is bekend. Zie “Activiteiten”.

18 januari 2015     Indoor

19 februari 2015   Jaarvergadering

Op donderdag 19 februari a.s. zal de jaarvergadering worden gehouden op de Manege aan de Potdijk in Markelo. Aanvang 20.00 uur. Alle leden zijn hierbij uitgenodigd.

nieuwe link       www.ruiterenenmennen.nl  voor routes in je eigen omgeving

30 maart 2014   Indoor

Doordat we dit jaar een warme winter en een vroeg voorjaar hebben, is de indoor buiten gehouden en was er meer sprake van een outdoor. Op de wei voor de rijhal was een vaardigheidsparcours uitgezet met daarin 2 hindernissen. De lengte van het parcours was bijna 900 meter, zodat er mooi “lang”gereden kon worden. Er waren 9 deelnemers. Als nieuw lid deed Inge Krabbenbos voor de eerste keer mee. Zij reed met het 2-span merens pony’s van Jos Borsboom en werd achtste.  Winnaar was Jan Kelderman en als tweede Henk Hogemans.

20 maart 2014   Activiteitenkalender 

De activiteitenkalender is bekend. Kijk op de pagina “Activiteiten”.

20 maart 2014   Bestuurswisseling

Tiina Luttikhedde is per heden afgetreden uit het bestuur. Haar plaats wordt overgenomen door Herbert van Putten. Maicol Averdijk neemt per 1 mei a.s. de taak als secretaris over van Marie-José Theijink.

26-11-2013     SGWM 

In de vandaag gehouden bestuursvergadering is besloten geen SGMW / Samengestelde menwedstrijd te houden in 2014. Wel is er de mogelijkheid om aan een outdoor mee te doen. Deelname op 1 dag, zaterdag 5 juli of zondag 6 juli. Meer informatie volgt in 2014.

27-10-2013    Moosrit

De regen speelde vandaag parten. Sommige deelnemers kwamen al verregend aan op de startplaats aan de Potdijk. Een kop koffie en enige tijd later was het droog en is de geplande rit over de Friezenberg aangepast naar een rit over de Herikerberg en door Stokkum. Jan Kelderman had er met zijn temperamentvolle 2-span behoorlijk de vaart in en konden de paarden behoorlijk hun energie kwijt. De harde wind en de regen van vallende bladeren gaven een mooi herfstbeeld tijdens het rijden. Na afloop was er de traditionele stamppot boerenkool en hutspot. Dit keer verzorgd door de Haverkamp.

13-6-2013

Zondag aanstaande, 16 juni, wordt in samenwerking met de Koetsn’ Keerls de Vroege Ochtendrit verreden.

Om 5.30 uur wordt er verzameld bij de Manege aan de Potdijk, waar de koffie klaar staat. De rit start om 6.00 uur. Halverwege de rit zal er een korte stop zijn, het eindpunt van de rit is het traditionele ontbijt rond 8.30 uur. Dit keer zal er aan de Petersweg 5 worden ontbeten, op het erf van Philip Tijdink. Van iedereen die mee rijdt wordt een kleine bijdrage van 2,50 euro gevraagd, af te rekenen bij het ontbijt.

Geef je nog snel op als je mee wilt rijden!

 

27-5-2013

Aanstaande zondag, 2 juni, zal er samen worden gereden met leden van Achter ‘n Knuppel uit Haaksbergen. De rit van 26 mei is daarmee vervallen.

Start is om 10.00 uur bij de manege aan de Potdijk, vanaf 9.30 uur staat de koffie klaar.

Opgeven voor donderdag 30 mei via markelomenclub@hotmail.com of 06-27105394.

 

 

25-10-2012

Inmiddels zijn de zomerlessen achter de rug, en heeft de eerste menles van de winterperiode weer plaatsgevonden in de manege. De bodem is voorzien van extra vezels, waardoor er een prima ondergrond is om met de menwagens uit de voeten te kunnen.

De laatste indoor/outdoor heeft afgelopen weekeinde plaatsgevonden, en alle deelnemers hebben hun vaardigheden kunnen testen in een mooi parcours met hindernissen en kegels.  Bij de paarden is Anne Marie Evers als winnares uit de bus gekomen, en Kees Visser nam de prijzen in ontvangst bij de pony’s.

Aanstaande zondag, 28 oktober, vindt de laatste activiteit plaats, de Moosrit. Om 10.00 uur staat de koffie klaar bij de Manege, om 10.30 uur is het vertrek van de rit. Na de rit is er de mogelijkheid om de paarden naar huis te brengen. Rond 15.00 uur staat er een stamppotbuffet klaar in de kantine van de Manege.

 

15-6-2012

De Vroege Ochtendrit van aankomende zondag, 17 juni, start vanaf de manege aan de Potdijk. Om 6.00 uur staat de koffie klaar, en we starten om 6.30 uur met de rit. De stop (met ontbijt!) is bij de fam. Tijdink, aan de Petersweg 5 te Stokkum. Voor het ontbijt wordt een kleine bijdrage in de kosten gevraagd!

Kijk bij “Menlessen” voor de laatste informatie over de Zomerles van 21 juni.

 

14-6-2012

Onder de SGMW-pagina vind u de meest recente deelnemerslijst voor de Samengestelde Menwedstrijd op 14 en 15 juli 2012!

 

21-5-2012

Aankomende donderdagavond, 24 mei, wordt de eerste “zomerles” gehouden! Er zal oa. een vaardigheidsparcours en een hindernis worden uitgezet. Iedereen is welkom om mee te rijden, vanaf 20.00 uur.

 

26-3-2012

Afgelopen weekend is de eerste indoor weer verreden! Voor een kort verslag: http://www.hippischmarkelo.nl/menvereniging/indoor 

 

13-3-2012

Menlessen gaan weer door! 

De laatste 10 dagen zijn er geen nieuwe Rhino-gevallen bij gekomen. De KNHS heeft hierop besloten om alle wedstrijden/activiteiten weer door te laten gaan. Aankomende donderdag (15 maart) zullen daarom de menlessen ook weer doorgaan!

 

12-3-2012

Enten gaat door!

Het gezamenlijk enten van paarden/pony’s gaat in overleg met de dierenarts gewoon door. Vergeet niet gepast geld (17,50 euro) en het paspoort mee te nemen! Aanvang: 19.45 uur op de manege.

 

6-3-2012

Rhino, lessen afgelast!

Tot nader bericht zijn de menlessen op donderdagavond voorlopig afgelast ivm de Rhino-uitbraak. De manege mag nog wel gebruikt worden om vrij te rijden, maar wij verzoeken iedereen met klem om paarden/pony’s geen (neus)contact met elkaar te laten hebben. Als de lessen weer hervat worden, zal dat tijdig worden doorgegeven aan de rijders.

Enten!

Het enten is verzet naar maandag 12 maart, om 19.45 uur. Mocht dit veranderen ivm de ontwikkelingen rondom de Rhino-uitbraak, dan krijgen degenen die zich hebben opgegeven   tijdig bericht.

 

3-3-2012

Nieuwe datum SGMW-Markelo 2012!!

Zie www.hippischmarkelo.nl/menvereniging/sgmw/informatie voor het laatste nieuws omtrent de nieuwe datum voor onze Samengestelde Menwedstrijd 2012.

 

3-3-2012

Rhinopneumonie (Rhino)

Het nieuws rondom het Rhinovirus zal jullie niet ontgaan zijn. Afgelopen vrijdag zijn waarschijnlijk 2 nieuwe bedrijven getroffen door dit virus, waarop de KNHS heeft geadviseerd alle wedstrijden voor dit weekend af te gelasten.

Vooralsnog hebben we besloten de lessen aankomende week door te laten gaan (ook het enten a.s. maandag). Wel willen we iedereen erop wijzen, ervoor te zorgen dat paarden en pony’s niet met elkaar in contact komen. Heb je twijfels over de fitheid van je paard/pony, raadpleeg dan eerst je eigen dierenarts.

We houden het nieuws nauwlettend in de gaten. Mochte de situatie deze week veranderen dan berichten we jullie direct.

Meer informatie over het Rhinovirus kun je vinden op de KNHS site: www.knhs.nl of op de site van Universiteit Utrecht: http://www.uu.nl/faculty/veterinarymedicine/NL/dierenklinieken/ukp/diereigenaar/vragen/Pages/rhinopneumonie.aspx

Mocht je verder vragen hebben dan kan je altijd terecht bij het bestuur van je vereniging.

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur Menclub Markelo

Bestuur Rijvereniging Markelo

Bestuur Ponyclub Markelo

Bestuur Stichting Paarden- en Ponysport Markelo

 

28-2-2012

Enten op maandag 5 maart, om 19.45 uur bij de manege. Vergeet niet om gepast geld mee te nemen (17,50 euro per pony/paard) en het paspoort!!!

 

21-2-2012

Enten paarden/pony’s, op maandag 5 maart bij de manege. Geef je nu op via markelomenclub@hotmail.com!

De eerste indoor van 2012 wordt op zondag 25 maart verreden. Opgeven kan tot 23 maart via markelomenclub@hotmail.com!

 

14-2-2012

De nieuwe website is online, en wordt de komende tijd voorzien van nieuwe informatie!