Bij ponyclub Markelo is iedereen welkom! Of je nou op wedstrijden bent gericht of juist alleen voor je plezier rijdt, dit maakt helemaal niets uit.

Onze lessen zijn hier ook op ingedeeld. Zo hebben wij leden die nog veel moeten leren maar hier ontzettend veel plezier in hebben, maar we hebben ook leden die al hoog in de wedstrijdsport zitten. Voor elk niveau hebben wij goede instructie die hier goed op kan inspelen.

Ben je nou nieuwsgierig naar onze club? Kom dan gerust een keer op de maandag en/of dinsdagavond langs om te kijken!

Informatie lidmaatschap

Het lidmaatschap loopt per half jaar, d.w.z. van januari t/m juni, en van juli t/m december. Contributie wordt in januari en in augustus in rekening gebracht. Contributie bedraagt 40 euro per kwartaal. Contributie wordt altijd per half jaar in rekening gebracht, ook als een lid halverwege een half jaar lid wordt of opzegt. Opzeggen dient schriftelijk of per mail (niet mondeling) te gebeuren bij het verenigingssecretariaat, voor 1 juni of 1 december. Lidmaatschap van de KNHS is verplicht en wordt jaarlijks in rekening gebracht (altijd een volledig jaar).

Omdat wij bij onze evenementen veel vrijwilligers nodig zijn, wordt er van ieder lid verwacht dat je naar mogelijkheid, doch minimaal twee dagdelen per evenement helpt (meestal is dat een avond opbouwen en dan een dagdeel tijdens de wedstrijd). We organiseren een aantal wedstrijden waarvan de 3 grootste zijn: de SGW in april, het voorjaarsconcours in mei en het zomerconcours in juni. Daarnaast hebben we eind september ons jaarlijkse in- outdoor dressuur concours en op de zondag van Military Boekelo de jaarlijkse clubkampioenschappen in samenwerking met de Rijvereniging.

Natuurlijk organiseren wij ook voor de leden leuke dingen. Zo wordt er door de rijvereniging jaarlijks cavaletti- en workingequitation trainingen georganiseerd waar wij als eigen leden uiteraard ook aan mogen deelnemen. Daarnaast houden wij jaarlijks (samen met de rijvereniging en menvereniging) onze clubkampioenschappen in het najaar en het oliebollenspringen in januari. Ook gaan we één keer per jaar op ponykamp!

Meer weten over Ponyclub Markelo? Klik hier voor het informatieboekje!

Of neem contact op met het bestuur via de mail

ponyclubmarkelo@live.nl