Even voorstellen…

Naam:  Majorie Bussink

Functie  bij de Rijvereniging:  Voorzitter

Woonplaats: Goor

Geboortedatum: 29-03-1989

Lid  sinds: juli 2007

 

Dagelijkse  bezigheden:

Product Designer bij Lewis Seating Systems in Oldenzaal

 

Hoe lang doe je al iets met paarden?

De liefhebberij voor  paarden is bij mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader had altijd grote  Belgische trekpaarden, maar met 3 jonge dochters, die wel interesse toonden in  de paarden, werd toen een kleine B pony aangeschaft. Ik was toen 5 jaar oud. In  1996 werd de eerste Haflinger aangeschaft en wanneer je ieder jaarveulens fokt  en ze niet verkoopt, worden dat er vanzelf meer. Angelique werd in 1997 samen  met haar moeder aangeschaft. In 2000 heb ik haar zelf ingereden en ben ik gaan  lessen bij de ponyclub. Op 18 jarige leeftijd moest ik de overstap maken naar de  paarden, Angelique nam ik mee. Omdat het met een Haflinger moeilijk is tussen de  prijswinnaars te rijden heb ik in 2011 Djack aangeschaft.

 

Wat heb je zoal bereikt in de  paardensport?

Met Angelique heb ik verscheidene keren  het kringkampioenschap (B t/m Z1) bij de pony’s behaald en zijn we uiteindelijk  geindigd in het M springen en Z1 dressuur.  Mijn meest bijzondere  overwinning bij de pony’s was het Overijssels kampioenschap 4-tal in 2007.

Bij de paarden heb ik haar nog een tijdje in het B springen en B SGW  gestart, maar door een steeds terugkomende peesblessure zijn we daar mee  gestopt. Inmiddels zijn we wel Z2 gestart en misschien zullen we ooit nog  ZZ-licht starten. Djack wordt momenteel uitgebracht in het B dressuur.

Mijn meest bijzondere overwinning bij de paarden is het winnen van het  spijkerbroek springen (zolang er iemand aan een sprijkerbroek hing mochten er  hindernissen gesprongen worden, iedere hindernis had een bepaald aantal punten  en degene met de meest gesprongen punten was de winnaar) tijdens het 75 jubileum  van de rijvereniging. De haflinger stond toen mooi voor alle grote  KWPN’ers!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.