Rijvereniging Markelo

Rijvereniging Markelo is aangesloten bij de overkoepelende organisatie KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie). Wie lid wordt van Rijvereniging Markelo, is automatisch lid van de KNHS. Rijvereniging Markelo zit met nog vijftien andere verenigingen in Kring ‘Reggedal’ van Regio Overijssel (www.kringreggedal.nl).

Rijvereniging Markelo is een onderdeel van de Stichting Paard en Ponysport Markelo. Behalve de rijvereniging zijn ook Ponyclub Markelo en Menclub Markelo onderdeel van de stichting. Doel van de stichting is het beheren van het terreinen, kantine en rijhal aan de Potdijk 1 in Markelo.

Lessen

Leden van Rijvereniging Markelo hebben recht op één les per week. Deze les wordt gehouden op de maandag of woensdagavond. De indeling van de lessen geschiedt door de instructie in samenspraak met het bestuur. De lesindeling kan te allen tijde worden gewijzigd. Tijdens de even weken worden er dressuurlessen gegeven door Angela Snippe. Tijdens de oneven weken worden er springlessen gegeven door Marieke ten Elsen. De maandagavond lessen worden gegeven door Yvonne Weernink.

Aan- en afmelden voor de les moet bij Wim Renes (06-22455533). Ben je verhinderd, dan moet je je altijd afmelden bij Wim Renes, vóór 15.00 uur. Bij niet gegronde redenen voor het niet tijdig of niet afmelden van de les staat een onkostenvergoeding van  vijf euro.

Gebruik manege buiten de lessen

Gebruik maken van zowel de binnen- als de buitenbak buiten de lessen om is enkel voorbehouden aan leden. Ben je lid en wil je gebruik maken van de rijhal, dan moet je over een sleutel beschikken. Deze sleutel kan bij Janet Bril besteld worden (via rv_markelo@live.nl). Het sleutelgeld bedraagt 30 euro per jaar. Overigens gebeurt het rijden in en buiten de lessen gebeurt op eigen risico. Longeren is toegestaan in buiten- en binnenbak, hou echter rekening met andere ruiters.

Tijdens en buiten de lessen is het rijden met cap altijd verplicht!

Vaste activiteiten van de Rijvereniging

 • Oliebollen springconcours
 • Concours in het voorjaar
 • Samengestelde wedstrijden
 • Concours in de zomer
 • Oefenspringen en oefenderby
 • Werven van sponsoren voor de concoursen
 • Clubkampioenschappen in de herfst met ’s avonds prijsuitreiking in de kantine
 • Gezellige avonden, georganiseerd door de ontspanningscommissie, zoals bbq avond of sinterkerst en nieuw
 • Leerzame hippische activiteiten, georganiseerd door de inspanningscommissie

Vaccinatie

Elk paard dient tegen influenza en tetanus te zijn gevaccineerd. Dit moet als volgt gebeuren:

 • Een basisvaccinatie, bestaande uit twee inentingen, die minimaal 21 en maximaal 92 dagen na elkaar gegeven moeten zijn.
 • Vervolgens een jaarlijkse enting, die binnen de 12 maanden na de vorige enting moet zijn toegediend (is dus minimaal een dag eerder dan de vorige datum).
 • Jaarlijks is er gelegenheid tot enten bij de club. Dit geschiedt in het begin van het nieuwe jaar.

Verzekeringen

Iedere paardenbezitter en –berijder dient WA-verzekerd te zijn. De rijvereniging is via de KNHS collectief verzekerd voor al haar verenigingsactiviteiten.